Домашен скраб за тяло с кафе и Розмарин


Днешната публикация ще бъде за една моя много любима домашна процедура, която обичам да си правя. Освен, че се приготвя много бързо и лесно е и много ефективна. Предполагам, че много от вас са я чували или правили, но все пак реших да я споделя с вас, най - вече заради една малка и допълнителна съставка, която добавям, която според мен увеличава ефективността на този домашен пилинг продукт 😊 
С настъпването на пролетта се увеличава и желанието ни да изглеждаме все по-добре за лятото и сега е най - подходящият момент да се замислим за проблема на повечето Дами, а именно - целулитът и неравностите по кожата ни. Този ексфолиант с кафе е много подходящ за целта. Единственият му недостатък е, че изисква време и постоянство. Още по-голям ефект ще има ако го комбинирате със спорт, здравословно хранене и пиене на достатъчно количество вода. Така ефектът ще е наистина Уау 😊


След като си изпиете сутрин кафето, вместо да изхвърляте утайката, смесете я с малко кокосово масло, малко кафява захар и вашият ексфолиант е готов ! Различната и новата съставка, която от скоро добавям е - етерично масло - Розмарин. Защо го добавям и с какво е полезно ? 
Етеричното масло от розмарин пробужда сетивата, действа зареждащо, полезно е при задържане на течности в организма, подпомага тяхното изхвърляне. Подобрява еластичността на кожата, помага в борбата с целулита. 
Няколко капки са напълно достатъчни да добавите към вашият ексфолиант , за да се насладите на този вълшебен пилинг ритуал. Направете си един хубав масаж на местата на които имате целулитни депа. 

След този пилинг кожата ви ще бъде толкова гладка, мека и красива. Също така идеално премахва мъртвия слой клетки, прави кожата чиста, по-дишаща и по-еластична и по-здрава. 
Задължителен мой ритуал след този пилинг е да изпия една чаша вода с лимон. Така се чувствам изцяло тонизирана и заредена за предстоящия ден и приключенията, които ми е подготвил. 
Надявам се тази статия да ви е била интересна и полезна, както и ще се радвам да ми споделите кои са вашите домашни процедури, които си правите - за коса, лице, тяло.... 
И не забравяйте да ме последвате в Instagram , където качвам много полезни и интересни неща 😊
Kisses 💋Sis !

Коментари