Маските за лице без които не мога


Днешната тема ще бъде за една моя голяма слабост в грижата за кожата на лицето , а именно – маските за лице, които харесвам и които моята кожа обожава. Това е продукта, който за 20 – 30 минути може тотално да преобрази лицето ни. Едва ли има по-вълшебно усещане за кожата на лицето след като сме си направили хидратираща и подхранваща маска. Независимо дали сме приложили домашна или купена маска за лице за нашия тип кожа, нейните ползи са безспорни, а усещането за мекота и нежност – незаменимо!
Благодарение на тях може да възвърне блясъка на нашето лице, мекотата, да го заглади и почисти перфектно, да почисти порите, да елиминира пъпки и черни точки, да ни помогне при тъмни кръгове и торбички под очите. Точно затова е любим мой ритуал - използването на маски. Когато ходех на гримьорски курсове преподавателката ме учеше, че най – важното нещо в грижата за кожата е тя да бъде много добре почистена и хидратирана. Това са като две основи за да имаме добре изглеждаща кожа.
Перфектната кожа започва отвътре навън, затова е много важно да пием вода. Моят съвет е сутрин като станем да стартираме денят си с чаша вода, за да се хидратираме.
Дали ще използваме домашно приготвени маски или ще си купуваме готови, няма значение – важното е да ги включваме често в грижата си за кожата, както и да ги подбираме внимателно спрямо типа на нашата кожа и нейните нужди.
Ще споделя с вас за една домашна маска , която правих в продължение на около осем години и ми е любима, за моят тип кожа, която е суха, чувствителна, тънка и през зимата се зачервява доста от студа и вятъра. Маската е невероятна и много известна и най – вероятно сте я правили или сте я чували – маска с мед и жълтък . Смесва се един жълтък с една чаена лъжица мед и на добре почистено лице се нанася и се стои с нея 30 минути. След това кожата става сияйна и изключително мека.
Но откакто съвсем скоро открих така модерните напоследък – корейски “Sheet” маски, в които съм влюбена и вече използвам главно само тях.

Ще ви споделя мнението ми както и по няколко думи за маските, които използвам и мога горещо да ви ги препоръчам.
* Почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди на Chamos.
Тази маска ми е една от фаворитите. Прави чудеса с моята кожа. Кожата ми наистина става сияйна и перфектно хидратирана. Много добре се справя и с почистването и стягането на запушените пори, което за мен беше много важно, тъй като в зоната около носа имам повечко разширени пори.
Начин на употреба: Преди да отворите опаковката потупайте я 2-3 пъти на дланта на ръката, за да разпределите равномерно концентрата от активни съставки. Старателно измийте и подсушете лицето. Поставете маската, така че да прилепне плътно по овала на лицето. Оставете да действа от 20 до 30 минути. Отстранете и масажирайте остатъка от съдържанието, докато се абсорбира. Лицето не се измива.
* Възстановяваща и регенерираща маска с екстракт от охлюви на Chamos.
Маската е идеална за изравняване на тена, както и помага при белези и акне, но за да има истински резултат е добре да се ползва по продължително време, като може да се използва 2-3 пъти седмично.
* Chamos Dark Circle Thief Eye Patch или както е наричана маската – черна венецианска маска.
Харесва ми тази маска най-вече заради това, че много добре озарява зоната около очите, избистря тъмните кръгове и изглажда кожата.
* Creamy Coconut на 7th Heaven - хидратираща и много лека маска, която много добре почиства кожата.
* Маска на Farmona от серията – Herbal Care с мед от манука. Когато кожата ми е повече от нормалното суха и има нужда от по сериозна хидратация – винаги посягам точно към тази маска. Перфектно утолява жаждата на моята кожа. Справя се чудесно и с успокояването на раздразненията, особено в зимния сезон, когато кожата ни е подложена на по-студено време и вятър (а във Варна ветровете са ужасни :) )
* Почистваща маска на Farmona от серията – Herbal Care с зелена глина. Тази маска е подходяща за всеки тип кожа. Перфектно почиства и освежава кожата. Намалява и стяга разширените пори, а D- пантенолът , който се съдържа в маската се справя с успокояването на раздразненията и с омекотяването на кожата.
*И за финал оставих шоколадовата на българската марка – Sea Stars. Това е първият продукт, който пробвам на марката, но със сигурност няма да бъде последният , тъй като съм доста впечатлена от маската и от продуктите, които предлагат от Sea Stars. Продуктите им са разработени на основата на лечебна кал и стабилизирана черноморска луга от Поморийското и Бургаско солени езера. Шоколадовата маска е Подхранваща и е подходяща за кожа със склонност към образуване на бръчки. Има почистващо, минерализиращо, подхранващо, хидратиращо, подмладяващо, регенериращо, противовъзпалително и детоксикиращо действие върху кожата. Придава й блясък и еластичност.

Това са маските, които най – често използвам и мога да ви ги препоръчам. Купувам ги от дрогериите DM и Лили, като единствено Шоколадовата купувам от един био магазин, в който се предлага и козметика за лице.
Надявам се този блог да ви е бил интересен и полезен, ако е така можете да ме последвате тук, както и в Facebook и Instagram. Ше се радвам и ще ми бъде интересно да споделите за вашите любими маски и дали сте пробвали някои от тези, които аз използвам.

Kisses! Sis


Коментари